Sekite mus
Paieška
shop.png
 
 
Prekių krepšelyje: 0
Suma: 0.00 EUR
phone.png
TURITE KLAUSIMŲ?

Skambinkite:

tel. 370 5 210 77 10
mob. 370 616 310 10

Rašykite:
info@grazvalda.lt

Greita produktų paieška

 
NAUJIENOS IR AKTUALIJOS

   

  

 

NAUJIENOS IR AKTUALIJOS  >  Naujienų archyvas  >  Plaukų priežiūros mitaiSpausdinti

NAUJIENOS IR AKTUALIJOS

 
2018.10.02
Plaukų priežiūros mitai

Melas ar tiesa?

Trys populiariausi mitai apie plaukų priežiūrą

 

Mamos patarimai, močiutės taisyklės ir geriausios draugės pasiūlymai: iš visų pusių tik ir girdime, kaip rūpintis savo plaukais. Tačiau ar verta aklai pasikliauti patarimais? Toliau pateiksime tris dažniausiai girdimus mitus apie plaukų priežiūrą!

 

 

1. „Išsišakojusius galiukus galima „pagydyti“

 

Labai gaila, bet atsakymas yra NE! Tai, kad tinkamos priežiūros priemonės gali pagydyti išsišakojusius galiukus yra labai plačiai paplitęs ir daugelio už gryną pinigą priimamas melas. Plaukas yra negyvas. Jo viršutinis sluoksnis, dar vadinamas kutikule, yra arba glotnus, arba pasišiaušęs (o galiukas išsišakojęs). Taip, priežiūros priemonės gali vizualiai pagerinti plauko išvaizdą ir suglotninti galiukus, tačiau jų „nepataiso“ ir „nepagydo“. Kai plaukai išsišakoja, jums lieka vienas kelias – į kirpyklą, ir ten ištarti magišką „tik pačius galiukus, prašau!”

 

Patarimas: yra vienas geras būdas išvengti išsišakojusių plaukų galiukų: prevencija! Reguliariai pakirpkite plaukus, netrinkite jų grubiai rankšluosčiu, nenaudokite gumelių su metalinėmis dalimis (ir neriškite plaukų kasdien toje pačioje vietoje), naudokite kokybišką šepetį, tausojančias ir plaukų tipui tinkančias priežiūros priemones, džiovinant ir formuojant – apsaugą nuo karščio, o visas chemines procedūras patikėkite profesionalui!

 

2. „100 perbraukimų šepečiu kasdien: ir plaukai bus gražūs ir sveiki!“

 

Taip, iš esmės tai tiesa, tačiau ne visiškai. Reguliariai šukuojant plaukus sulyginama jų struktūra ir plaukai geriau atspindi šviesą – atrodo blizgesni. Šukuojant plaukus riebalai paskirstomi nuo šaknų iki galiukų, tai taip pat suteikia plaukams blizgesio.

BET: tokį efektą pasieksite ir su keliais šepečio perbraukimais, 100 tam nereikia. Netgi priešingai, per ilgas ir per dažnas šukavimas per daug stimuliuoja galvos odą, skatina plaukus perdėtai riebaluotis, be to, kiekvienas perbraukimas šepečiu ištempia plauko pluoštus ir skatina porėtumą.

 

Patarimas: vietoj ilgo šukavimo, geriau naudokite plaukus drėkinančias priemones su hialuronu ir fluidą plaukų galiukams.

 

3. „Kaukė/kondicionierius geriau suveiks, jei palaikysi ilgiau“


Jokiu būdu. Plaukas gali pasisavinti tik tam tikrą kiekį priemonės. Praėjus tam tikram laikui, pasiekiamas maksimalus galimas efektas. Žinoma, jei produktą paliksite plaukuose ilgiau, žalos tai nepadarys, tačiau poveikis tikrai nebus geresnis nei laikantis rekomendacinio laiko. Pasitikėkite instrukcija!

 

Patarimas: jei norite optimalaus priežiūros priemonės poveikio, naudokite ją reguliariai. Taip tikrai pajusite akivaizdų skirtumą, nei kad prisiminus kaukę retkarčiais.